Den helhetsskapande undervisningens möjligheter och utmaningar

Emma Nylund

Tycker du det är svårt att få in helhetsskapande inslag i undervisningen? Känns det utmanande att hitta den röda tråden bland alla möjligheter? Vill du ha tips på hur man kan jobba helhetsskapande kring rymden, Åland då, nu och i framtiden, Nordens länder, Åland 100 eller hållbarhet och miljö? I min avhandling lyfter jag fem klasslärares berättelser om arbete kring just dessa teman så vill du veta mer – kolla in min video och läs min avhandling!

Didaktiskt material: Helhetsskapande undervisning

Hela avhandlingen hittas här: https://www.doria.fi/handle/10024/187116

3 svar på ”Den helhetsskapande undervisningens möjligheter och utmaningar”

  1. Hej Emma,

    Din videopitch hade fint bildstöd och videon var klippt så att uppmärksamheten hölls hela pitchen igenom. Du berättade klart och tydligt vad ditt syfte var med avhandlingen och du hade med intressanta resultat från din avhandling som höjer intresset för att gå in och läsa hela avhandlingen.

    Ditt didaktiska material såg ut som en bra grund att planera egen helhetsskapande undervisning i.

    Skillnaden i ljudnivå mellan intromusiken och då du pratade var ganska stor och gjorde det svårt att höra dig i början.

  2. Hej Emma!
    Du har gjort en väldigt fin och tydlig video. Jag gillar dina bilder och tycker att de tillför väldigt mycket för videon. Videon var lätt att följa med, du fångade direkt mitt intresse och hade min uppmärksamhet hela videon igenom. Du behandlar ett relevant och intressant ämne och har utarbetat ett didaktiskt material som mycket enkelt kan användas av läraren för att planera helhetsskapande undervisning. Du gav också bra med information om din avhandling och resultaten från den. Instämmer med föregående kommentar om ljudskillnaden.

  3. Hej Emma,

    Vilken fin videopitch du åstadkommit. Ett intressant och aktuellt ämne som du framför på ett intresseväckande och engagerande sätt framför. Din video är mycket varierande vilket gör att jag vill se vidare. Du använder ett enkelt språk och uttrycker dig tydligt vilket gör det lätt att följa med. Jag tyckte speciellt mycket om citatet att du använde ett citat av en lärare som du hade intervjuat. Citatet gjorde att din videopitch blev mer personlig och verklighetbetonad.

    Ditt didaktiska material är lätt att använda och jag kan tänka mig att använda det i framtiden när jag skall planera. Som utveckling på materialet kunde med ett exempel lägga till hur en planering kunde se ut. Det skulle klargöra hur du menar att man skall använda det och hjälpa användaren att lägga upp en egen planering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *