Underlätta för lärare – skapa användbara material

Sofia Schütten

Att göra en tydlig videopitch med ett konkret tilläggsmaterial är inte så enkelt. Det visar min undersökning om klasslärares åsikter. Klasslärare tycker att videorna kan förbättras och att tilläggsmaterialet kan göras mer användbart. Genom att titta på videon så kan det hjälpa dig med att skapa användbara material för lärare.

Didaktiskt material: Tips vid skapande av videopitch och didaktiskt tilläggsmaterial

Hela avhandlingen hittas här: https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021110854334

4 svar på ”Underlätta för lärare – skapa användbara material”

  1. Jag tycker du hade en väldigt bra helhet och röd tråd genom hela videon. Inledningen var avslappnad och positiv vilket gjorde att man ville veta mer om vad du skulle prata om. Du hade varierande miljöer och på ett kreativt sätt redigerat din video. Du presenterade ditt innehåll på ett lugnt och tydligt sätt och din redigering gjorde det roligt och intressant att se på din video.
    Stödmaterialet var väldigt lätt översiktligt och innehöll bra tips på vad man ska tänka på vilket jag tror många tycker är väldigt uppskattat, bra jobbat!

  2. Jag tyckte verkligen om din video. Den var mycket varierande och hade många olika scener, vilket gjorde att den var intressant. Ditt didaktiska tilläggsmaterial var tydligt, där fanns många bra tips.

  3. Jag tycker videon är väldigt professionellt gjord med både bra bild- och ljudkvalité. Tycker det är väldigt smart att du direkt i inledningen ställer en direkt fråga åt tittarna, eftersom man då får veta vem videon riktar sig till och vad videon kommer handla om. Du har även gjort videon väldigt intressant att titta på då du använt så många olika kameravinklar, platser och kreativa idéer (samtalet, datorskärmen osv). Man märker att du lagt mycket tid på videon, vilket jag tror leder till att tittarna blir mer inspirerade. Det blev iallafall jag

    Jag tycker också det didaktiska stödmaterialet är tydligt och användbart. Man kunde kanske ändå dela in tipsen i “dos and don’ts”, eftersom det nu listas upp saker som man kan göra eller saker man bör undvika i samma lista.

    Jag tycker du har gjort ett väldigt bra jobb!

  4. Inledningen i videon är väldigt glad och du för lyssnaren att bli intresserad av vad du ska berätta om. Genom att ha varierande bakgrund blir man inte ”uttråkad” och intresset hålls kvar. Resultatens tre områden som du nämner: bra att du har en del text i videon i stället för att bara berätta, bra med variation i hur ger ut information.

    Sätter som du presenterar och sammanfattar resultaten är helt fantastiskt! En bra avslutning på videon. Stödmaterialet innehåller det viktigaste och man märker att du har följt instruktionerna med din egna video. Fint jobbat! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *