Mat(b)ordet – måltidsgemenskap då vi inte kan träffas personligen

Linda Qvarnström

Äldre kan gynnas av att äta tillsammans virtuellt. Seniorer som deltog i virtuella måltider är ense om att måltidsgemenskap inte helt kan återskapas på distans. Fördelar med att äta tillsammans online är ändå gemenskap och variation i vardagen.

Didaktiskt material: Tips for virtuell maltid

Hela avhandlingen hittas här: https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021042928058

 

2 svar på ”Mat(b)ordet – måltidsgemenskap då vi inte kan träffas personligen”

  1. En väldigt trevlig och mysig presentation av ämnet! Du tog bra fram det huvudsakliga i din avhandling och förmedlade det åt lyssnaren.

    Musiken som du hade valt passade bra in och byte från en scen till en annan gick väldigt smidigt.

    Stödmaterialet tar också väldigt bra fram olika aspekter som är bra att fundera kring gällande ämnet.

  2. Hej

    Väldigt fin och inspirerande video du gjort om ditt tema i avhandlingen. Roligt att du i klippet har med ett smakprov hur det ser ut då man äter och träffas virtuellt. Det kändes som jag satte på andra sidan av datorn och fick ta del i din måltid virtuellt.

    Du hade en trevlig och avslappnande musik i bakgrunden som passade bra in i ditt tema.

    Rolig idé att visa stegvis hur det gick till med bilder men även höra dig berätta hur de hade uppskattas det du gjorde med åldringar. Då man hade sett hela videon blev man intresserad av att läsa mera hur det gick till och hur de uppskattades bland åldringar.

    Ett stort plus på slutet då du nämnde om vad din avhandling hette så det är lätt att söka upp den om man vil läsa mera.

    Du hade även ett välstrukturerat stödmaterial som visar helheten hur du har gått till väga och vad som kunde förbättras och hur det uppskattades. Intressant att läsa och följa med ditt projekt.

    Detta projekt passade bra in i dessa omständigheter som samhället har satts ut för pga pandemin. Kanske detta kan vara till stor nytta i framtiden om vi får liknande pandemier som stänger ner samhället. På detta sätt skulle ensamhet för äldre personer undvikas med virtuella träffar. Bra jobbat!

    // Lizette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *