Genusvetenskap

I genusvetenskapen analyserar vi olika maktstrukturer i samhället. Våra studerande är nyfikna och ifrågasättande, en del vill få svar på frågor de länge funderat på, andra söker gemenskap genom kunskap och många har ett starkt teoretiskt intresse. En typisk kurs bygger på gemensamma diskussioner, praktiska övningar, litteraturstudier och skräddarsydda lösningar efter behov och intresse. Vi ingår i ett brett genusvetenskapligt nätverk, så det finns dessutom möjlighet för dig att läsa kurser vid andra finländska universitet.

 Studerandes vardag
Om du vill veta hur vardagen som studerande ser ut och vad studierna i genusvetenskap innehåller rent konkret är det en bra idé att fråga någon som verkligen vet. I följande intervjuer berättar studerande till exempel om skillnaden mellan skola och universitetsstudier, hur man balanserar studier och fritid och vilka favoritkurser de har.

Läraren berättar
Naturligtvis är det inte bara studerande som är experter på studierna, utan också de som sitter mitt emot dig i seminarierummet – nämligen lärarna. Titta på videorna för att se deras perspektiv på studierna.