Västernorrlands museum söker antikvarie för samtidsdokumentation och insamling

Västernorrlands museum har uppdraget att bevara, utveckla och tillgängliggöra länets kulturarv och kulturmiljöer. Museiverksamheten är omfattande och innefattar en bred museiupplevelse som levereras i digitala kanaler och i museets fysiska miljöer samt samlingsförvaltning och kulturmiljövård. Museibyggnad och Murberget friluftsmuseum är placerade i Härnösand.

Nu söker museet en etnolog för samtidsdokumentation av traditionsmusik i det nordiska projektet ICH North. I det tidsbegränsade uppdraget ingår dokumentation och insamling av samtida musikaliskt kulturarv så som det uttrycks av musikgrupper, spelmanslag, körer, med flera. I insatserna ingår också att tillsammans med projektmedarbetare utveckla förmedlingen av insamlat resultat. Samtidsdokumentationen genomförs i nära samarbete med projektets forskare i Sverige, Finland och Norge. Läs mer om projektet på www.vnmuseum.se/samarbeten/projekt

Tjänsten blir en del av avdelningen Gemensamma funktioner. Arbetsledning sker i projektet. Samarbete sker med avdelningen Museiupplevelse och samlingar.

Särskild visstidsanställning 6 månader, sysselsättningsgrad 100 %. Önskvärt att arbetet påbörjas senast 2024-09-01.

Läs mer här

Sista ansökningsdag 15 juni 2024