Planeringsmöte den 21 oktober 2020

Den 21 oktober 2020 samlades vi i Synaps-gänget för att fortsätta planera höstens inkommande seminarium. Av denna anledning samlades styrgruppen för att ytterligare planera seminariet och ge feedback åt de inplanerade workshopparna. På mötet deltog förutom styrgruppen, projektledare och projektkoordinator således Christoffer, Sara, Stina-Lena och Solveig – seminarievärd och de studerande som kommit för att presentera sina workshoppsplaner. Styrgruppens psykologilärare gav under mötet feedback på de studerandes workshoppar. Kommentarerna  kretsade bl.a. kring sådant som innehåll, tidsplanering, förslag på övningar och grupparbeten, och powerpoint-presentationernas innehållsstruktur.

Seminarium om kriser och sociala behov
Temat för det inplanerade seminariet den 5 december 2020 är kriser och sociala behov.  och liksom i alla typer av program som Synaps arrangerar för nejdens gymnasiestuderande – så är det psykologisk förståelse för olika aspekter av relationsförhållanden som är det centrala budskapet som våra magisterstuderande förväntas förmedla åt seminariedeltagarna. Att innehållet i de föreläsningar och workshops som ordnas bygger på relevant forskning för  temat ifråga är också en hörnsten i verksamheten, och ett annat primärt kriterium som studerande beaktar när de planerar sina workshoppar. Även denna höst blir seminariet digitalt via det virtuella programmet Zoom. Och anmälningen till seminariet ”Kriser och sociala behov” öppnar den 16 november 2020, länken till anmälningsformuläret laddas upp här på Synaps-hemsidan.

Denna höst har vi även ett nytt koncept på kommande – en podcast!
Tanken med podcasten är att gymnasiestuderande ska lyssna på denna i förberedande syfte inför seminariedagen. Frågor tas upp i podcasten som de studerande får reflektera kring och svara på, sedan under själva seminariet är tanken att dessa frågor tas upp och diskuteras. Höstens podcast handlar om kriser, och består av tre kortare avsnitt. Det första avsnittet blir en introduktion till själva ämnet kriser, det andra avsnittet kommer att handla om krisens faser medan det tredje och sista avsnittet kommer att diskutera kring vart man kan vända sig i en kris. Detta ser vi mycket framemot!

Nästa möte med Synaps-gänget går av stapeln den 23 november, till dess jobbar vi vidare och ser framemot höstens seminarium.

 Med vänliga hälsningar,

Elin Engelholm, Projektkoordinator

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *