På matresa i Kina – del 1

Hej igen!

Någon kanske undrar att vad äter man då i Kina? Det undrade vi också för att vi tänkte att den kinesisk mat som vi ätit i Finland, inte kan vara densamma som man äter här. Under våra tre veckor i Kina har vi kommit fram till att kineser äter faktiskt mycket nudlar, dumplings och ris. Första veckan var kanske en liten chock då den kinesiska maten inte smakade så gott åt alla, men eftersom alla gator är fulla med restauranger har det varit lätt för oss att bara testa sig fram. Vi har sen dess ätit en massa god mat för super billigt (billigare än studentlunch!).

Kalla nudlar

Då och då måste vi alltid besöka  ett västerländskt ställe för att äta en hamburgare eller pasta på grund av att nudlarna börjar komma ut ur öronen. Då man får en nudelportion för 2€ så betalar man runt 10€ för en hamburgare.

På morgonen av vår första arbetsdag gick vi till ett ställe nära vår lägenhet för att äta vår första kinesiska morgonmål. Ann-Christine blev så förtjust i maten så hon lärde sig en lång mening på kinesiska så hon kunde beställa portionen själv utan Kristoffers hjälp. Tyvärr när vi skulle fa dit på nytt en annan gång utan Kristoffer, var stället stängt. Istället gick vi till ett kinesiskt bageri för att köpa croissanter. I alla bagerier här säljer dom bara söta bakverk, t.o.m när vi med Baltzar och Ann-Christine köpte vitlöksbröd, så var själva brödet sött.

Nudlarna från första dagen.

Vi har även ätit en massa frukter då vi har två fruktbutiker brevid vårt hus. Ägarna har redan börjat känna igen oss, då vi går dit varje dag och fylla på vårt dagliga behov av äppel och bananer.

En till grej som jag (Ina) tycker att vi saknar i Finland, är små iste-shoppar. Man får välja mellan olika tesorter, och sedan kan de tillägga frukter om det är fruktte, och “bubbles” om det är mjölkte. Supergott!

Bubbletea!

Hälsningar,

Josephina, Ann-Christine, Baltzar och Kristoffer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *