Työntekijä oman hyvinvointinsa kehittäjänä

Työhyvinvoinnin kehittämisessä olisi tärkeää korostaa yksilön vahvuuksien ja voimavarojen merkitystä ja nostaa työntekijä oman työhyvinvointinsa kehittämisen keskiöön. Jokaisella työntekijällä on voimavaroja, vahvuuksia ja osaamista. Omien vahvuuksien tunnistaminen ja niiden aktiivinen käyttö on rikkaan työelämän ja hyvän elämän lähtökohta. Kun ihminen hyödyntää omia henkilökohtaisia ja luontaisia kykyjään hän saa mahdollisuuden voimaantua ja onnistua työssään sekä samalla edistää positiivista vuorovaikutusta ja hyvää työilmapiiriä työpaikalla.

Stressistä ja stressiin liittyvistä sairauksista on nykyään tullut kansanterveysongelma. Pitkäaikainen stressin kokeminen rasittaa sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Stressinhallinnan avulla ihminen oppii tunnistamaan stressiä aiheuttavia tekijöitä ja pystyy niihin vaikuttamalla vähentämään kokemaansa stressiä. Hyvä työilmapiiri ja positiivinen vuorovaikutuskulttuuri vahvistaa työhyvinvointia, mikä puolestaan alentaa stressitasoa.

Hyvinvoivassa työympäristössä myös työntekijän motivaatio voi kehittyä ja kasvaa.

Tähän osioon on koottu tietoa ja käytännön harjoitteita siitä, miten työntekijä itse voi toimia oman hyvinvointinsa kehittäjänä.

Yhteinen arvopohja ja näkemys hoidosta

Kommunikaatio työpaikalla

Hyvä motivaatio ja innostus tekevät työstä mielekkäämpää

Työntekijän voimavarat ja vahvuudet käyttöön

Resilienssi

Stressinhallinta

Ratkaisukeskeinen suhtautumistapa