Våra ledare

Här nedan kan du bekanta dig med de ledare som under läsåret 2020-2021 finns inom ÅAU Sports. Har du frågor hittar du ledarnas kontakt-uppgifter i schemat.

Innebandy

Läsåret 2019-2020 är det jag, Sandra, som har ansvaret för mixinnebandy inom ÅAU Sports.

När jag var 11 år gammal började jag spela innebandy i ett riktigt lag. Jag fortsatte i samma spår och började jobba som domare i innebandy när jag var 16 år gammal. Nuförtiden spelar jag enbart innebandy för skojs skull och jobbar fortfarande som domare.  ÅA-motion ordnar mixinnebandy två gånger per vecka, en gång vid Tennis Center  (tisdagar kl. 21-22) och en gång vid Vasa Övningsskola gymnasium (to kl. 19-21).

 

Rugby för damer

Hej, jag heter Matilda Grönros, och jag kommer tillsammans med mitt lag Vaasa rugby foxes hålla rugby en gång i veckan.

Jag spelar även fotboll, gymmar och allt möjligt annat trevligt. Jag började med rugby för något år sedan och tycker det är superkul.

 

 

Futsal

Theo heter jag och studerar mitt tredje år på klasslärarutbildningen vid Åbo akademi. 

Förutom studier fungerar jag också som dragare för ÅAU Sports futsalgrupp. Vi är ett härligt gäng med studeranden i alla dess åldrar från alla dess skolor som samlas 2 gånger i veckan för att lira futsal tillsammans.

Min egen karriär inom fotbollen inleddes vid åldern av 5 år när min pappa tvingade iväg mig på mitt livs första träning. Sedan dess har fotbollen betytt så otroligt mycket för mig, både som utövare och supporter. Som spelare har jag representerat moderklubben Sporting Kristina samt vasalagen Vasa IFK och nuvarande klubbadressen ABC Strömsö. På herrnivå har ja spelat i allt från divion 6 till division 2. Vilken plan jag än klivit in på, vilket motstånd jag än mött eller vilka lagkamrater jag än delat stunden med är det alltid av samma nöje som jag deltar och någonting jag inte kan leva utan.

Förutom fotbollen har jag också spelat futsal, som enkelt kan beskrivas som inomhusfotboll. Tillsammans med mina vänner bildade vi ett lag och vips 5 år senare tog detta kompisgäng steget upp i futsalens division 2. Futsalen har alltid varit ett skönt, mindre seriöst komplement till fotbollen som i mina dagar ofta legat på en väldigt seriös nivå.

Som den mittfältare jag är älskar jag fina trix, fräcka finter och ett vackert passningsspel i sann Barcelona-anda. Allt detta hittar ni vid Vasa övningsskolas högstadium. Är ni ute efter ett fartfyllt och underhållande alternativ att röra på sig tillsammans med ett glatt och humoristisk gäng är ÅAU Sports´ futsal bästa tänkbara alternativ!  Vi ses!

 

Frisbeegolf / Disc Golf

Simon Sunabacka

Online Qigong

Therese Lervik

Muskelkonditionsträning och stretch

Yvonne Näsman

Hahta yoga

Ariela Atias

Karate nybörjare

Linda Holm, 2. dan, ansvarig för nybörjargruppen

Jag har tränat karate sedan 1994 och Kyusho jutsu under några år i början av karriären. Jag deltar regelbundet i internationella läger utomlands för att utvecklas som karateutövare. Jag är registrerad instruktör i World Combat Association.  Har huvudansvaret för föreningens grundkurser samt är föreningens ordförande och har huvudansvaret för det administrativa. Jag studerar mental träning och avslappningscoaching och har ett stort intresse för den mentala biten inom kampsport.

Karate fortsättning

Jens Knip, 4. dan, ansvarig för fortsättningsgruppen

Jag har tränat karate sedan 1987 och har även tränat Kyusho jutsu flera år under min karriär. Jag åker regelbundet utomlands för att delta i internationella läger och utveckla min kunskap. Jag brukar även årligen, som inbjuden gäst, hålla läger för en samarbets-organisation i Finland. Jag är registrerad instruktör i World Combat Association. Har huvudansvaret för föreningens träning,  innehåll o utveckling.

Har stor kunskap om praktiskt självförsvar och hotfulla situationer efter att ha jobbat 15 år inom säkerhetsbranschen.  Håller även tillsammans med Linda regelbundet självförsvarskurser för olika grupper. De som beställt kurser är tex socialarbetare, sjukvårdsstuderande och tjejgrupper. Även olika medborgarinstitut är en trogen samarbetspartner.