Mattis SLUSH

Hej!

Slush är över och det är dags att berätta hur evenemanget gick för min del.

Som redan nämnts i tidigare inlägg har jag under de gångna veckorna arbetat med startup-företag och ordnat pitchingtävlingen som gick av stapeln förra veckans torsdag och fredag på pitchingscenen i Slush.

För min del började förberedelserna på evenemangsplatsen på onsdag förmiddag, till min stora glädje såg pitchingscenen relativt klar ut då jag anlände, det kunde man inte säga om huvudscenen och det övriga festivalomådet. Pitchingscenen var belägen i en annan byggnad ca. hundra meter från huvudscenen och i byggnaden fanns det ett stort auditorium var tävlingens tre första moment skulle äga rum före finalen på huvudscenen. Efter en hel del yrsel på huvudbyggnadens byggarbetsplats tog jag mig till pitchingscenen för att ladda upp alla företags pdf- och powerpointpresentationer de skulla använda på tävlingen. Produktionstemaet på pitchingscenen, vars uppgift var att sköta om ljudet, ljusen och skärmen, talade förstås ingen engelska vilket gav en extra kick åt samarbetet. Efter att jag fått en tolk på plats kunde jag pusta ut och berätta hur de kommande dagarna skulle se ut och hur tävlingen skulle produceras. Slush kunde börja!

The Pitching Stage

På torsdag var det dags för de 10 första startuppen att pitcha sitt företag, medan de resterande 20 skulle pitcha på fredag för att sedan med spänning vänta ifall de blev valda till Slush sista programnummer, finalen. Startup-företagen var jämnstarka och spelet hårt, ifall 3minuter överskreds skruvades mikrofonens vollym till noll, detta för att ge alla företag lika mycket tid att övertyga domarna. Min uppgift under tävlingen var att koordinera tävlingen och allt gick som planerat och att tidtabellen höll. Som hjälpredor hade jag ca. 8 voluntärer och Shanshan från ”core teamet”, hon såg till att produktionsteamet hängde med och de rätta presentationerna visades. Efter mycket spring, ropande i walcky talkyn och letande efter försvunna pitchare hade vi sex startups klara för finalen. Finalisterna representerade en grann skala från blockchain och vr till barnens motion.

Nervösa finalister på backstage

Tette välkomnade finalisterna på scenen en och en och stämningen var på topp. Då vinnaren var utlyst kunde jag pusta ut, fyra veckors arbete var över och ett väldigt lovande företag hade vunnit!

//Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *