Evas SLUSH

Som “Head of Meeting Area” och “Meeting Area Volunteer Manager”, var jag tillsammans med Saara ansvarig över att allt i meeting area på Slush Shanghai gick som det skulle. Området var riktat till startups och investerare, men även till andra deltagare som ville sätta sig ned och föra en diskussion med någon som de träffat under evenemanget. I år använde vi oss dessutom av ett program med namnet Brella, där startups och investerare enkelt kunde hitta varandra online och bestämma tid och plats (dvs. bord nummer) för ett möte – lite i samma stil som på Tinder (även om jag ogärna gör denna jämförelse). På grund av detta “matchmaking” system, tillhörde uppdatering och övervakning av både Brella och de pågående mötena de viktigaste uppgifterna i meeting area. Det var självklart viktigt att se till att rätt människor träffades på rätt plats och i rätt tid. Samtidigt såg jag naturligtvis också till att alla volontärer hade någonting att göra, tog tillräckligt med pauser och trivdes.

Vyn till Main stage från vårt 2-våniga Meeting area

Roligaste med att jobba på meeting area var att få jobba med både kinesiska och finska volontärer. Många av volontärerna var lätta och roliga att jobba med, men jag märkte också fort att leda och delegera uppgifter till volontärer fungerar ganska annorlunda i Kina än i Finland. Man måste till exempel vara väldigt specifik i beskrivningen av uppgiften eller uppgifterna som man vill att ska utföras, annars händer det inte mycket. Initiativtagande är med andra ord ingen självklarhet i Kina, så som den är exempelvis i Norden.

Meeting area teamet, dag 1

Under evenemanget hade vi en god procent lyckade möten och flera så kallade spontana möten, men under lugnare stunder kunde jag lämna min station och passa på att lyssna på några key speeches som pågick på huvudscenen, hjälpa till där andra volontärer behövde hjälp och mingla runt med andra deltagare av evenemanget.

Meeting area teamet, dag 2

Att få vara en del av teamet bakom Slush Shanghai 2017 var otroligt givande och väldigt roligt! Rekommenderar!

/ Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *