Wtf Shanghai, del 4

Weird, yet True, Facts about Shanghai:

Under våra första dagar i Shanghai träffade vi på en tjej som hade nyligen studerat i Toronto, Kanada. Hon berättade hur hon tyckte det var lustigt att kanadensarna var sura över att hamna jobba mer än åtta timmar, då det i Kina är normalt att man jobbar minst nio timmar. Dock lämnade hon borta några ytterst relevanta faktorer: ineffektiviteten och lunchtuppluren. Kineser arbetar hellre lite slöare men fler timmar, jämfört t.ex. med Finland där alla är vana med att när man har arbetstid så då jobbar man.

När man går runt i Shanghai är det en mycket vanlig syn att se mänskor sova här och där. Robin t.ex. såg en kassatjej i en matbutik som vid kassan hade bestämt att sova just där och nu. Våra kollegor på Slush berättade att kineser ofta har inbakat i arbetsdagen en timmes tupplur efter lunchen, och ingen skäms eller försöker dölja att de sover på arbetstid.

Det är visserligen kul att ha vakter vid ingången till innergården, men även de tar sina tupplurer.

Skönt med fina vyer då man sover! Här ser vi en tapper flicka som bestämt att ta hissen upp till 528m och ta en tupplur i Shanghai Tower.

Helt förståeligt att en Burger King måltid får en tupplurssugen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *