Jianbing, Slush och AW!

Med håret fortfarande fuktigt från gårdagens dusch och en smak av svart färdigkaffe eller nudlar i munnen lämnade vi än en morgon vår lägenhet i Jing’an och begav oss av mot Zhabgjian High Technology Park. Eftersom vi blivit trötta på att varje morgon mötas av skyfall, blev vi lyckliga av att denna morgon i stället stiga ut i ett varmt, fuktigt moln som lagt sig över staden. På vägen till metron köpte vi morgonmål för 5RMB. Morgonmålet heter Jianbing och är en väldigt typisk street food snack som säljs på gatorna. Jianbing är ytterst populärt bland kineser och äts ofta som frukost. Jianbing är en creperulle som innehåller ägg, koriander och en stark chili sås.

”Jianbing” – Shanghai Street Food

På kontoret påbörjades arbetet genast när vi kom på plats. Robin som jobbar i Speakers & Program tiimet arbetar mycket med att koordinera keynote-upplägget för evenemanget. Dessutom är det mycket som måste skötas med Slush-talarna innan evenemanget. Det är flera internationella talare som är påväg till Slush Shanghai som behöver hjälp med visum, tidtabeller, program etc. Robin sköter även tillsammans med Tette om Slush Shanghai -applikationen som ska användas under evenemanget. Det är med andra ord mycket innehåll som ska produceras för applikationen, t.ex. info om programmet, keynote speakers, feedback polls, praktisk info, etc. Utöver appen deltar Tette i olika delar av marknadsföringen, såsom reklamkampanjer, sociala medier och grafisk design.

Tette och Robin fick även en hel del nya arbetsuppgifter idag, eftersom en ny marknadsföringskampanj ska utövas för att skapa ännu lite extra buzz kring Slush Shanghai. Efter ett långt möte hade en marknadsföringsplan för de resterade två veckorna framkallats under namnet ”Experience it”. Mera om denna kampanj i kommande inlägg.

Möte angående marknadsförings-kampanjen för Slush Shanghai

Matti jobbar i startup- och investerar- tiimet tillsammans med Saara och Eva, samt finnarna Ilari och Lauri som jobbat med Slush Shanghai en längre tid. Saara jobbar i Investor-teamet och upprätthåller kontakten med de investerare som deltar på evenemanget, till arbetsuppgifterna hör bl.a. att koordinera matchmaking mellan investerare och startups. Saara ansvarar även tillsammans med Eva för ett evenemang som hålls för investerare och startups dagen före Slush börjar – ett så kallat ”pre-Slush” evenemang. Till uppgifterna hör allt från att organisera lokal till att ordna programmet och bjuda in gäster och talare. Förutom organiseringen av ”pre-Slush” arbetar Eva tillsammans med Matti främst med startup-företag såväl i Kina som utomlands, och kommer under evenemanget bland annat att koordinera pitchtävlingen. Före evenemanget fokuserar arbetsuppgifterna framför allt på att kommunicera med och attrahera startups till evenemanget och på pitchtävlingen, och handlar således om marknadsföring via olika kanaler så som email och Wechat. Sista dagen att söka till pitchtävlingen är nu kommande fredag och till tiimets uppgifter hör också att välja de slutliga deltagarna, vilket kommer att bli intressant!

Efter arbetsdagen bestämde vi oss för att besöka någon rooftop bar vid Bunden, då det var soligt väder, inga moln samt ytterst fuktigt. Vi gick längs Bunden mot hotellet W för att gå och avnjuta en afterwork-öl. Terassrestaurangen rekommenderades av en finlandssvensk som numera bor i Shanghai, som berättat för oss om terassens strålande vy över Pudong området och skyskraporna. Vi råkade dessutom ha bra tur eftersom vi såg både solnedgången och skyskraporna vid Pudong lysa upp när det blev mörkt.

Dagens motto: Excecute!

W-terassen med Pudong i bakgrunden
Skyskraporna vid Pudong på kvällen

Good night!
– Robin, Matti, Tette, Saara & Eva

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *