Ain’t No Sunshine in Shanghai

Go’dag!

Väckarklockan ringer, klockan är ungefär 8 på morgonen och det är måndag och en ny vecka har börjat. Ute regnar det non-stop (bokstavligen), så som ungefär hela helgen. Detta innebar att turistandet vid kända sevärdheter i Shanghai under helgen blev lite invecklat, så istället gick vi främst runt i Jing’an, det vill säga området där vi bor. Området har väldigt mycket diversitet och kan sägas vara ett av de mera internationella områdena i Shanghai. En av världens längsta shopping gator Nanjing Road går också igenom Jing’an, vilket innebär att det finns mycket att shoppa, äta och göra i dessa kvarter.

Under helgen ordnades även EDM-festivalen Storm i Shanghai, där stora DJ-artiser som t.ex. Kygo och Marshmello uppträdde. Vi råkade ha jätte bra tur eftersom Marshmello också spelade på en officiell efterfest på nattklubben Fusion, dit vi gick på lördag kväll för att bekanta oss lite mera med den kinesiska festkulturen i Shanghai. Klubben var fullpackad och Marshmello spelade sina hits på en scen vid dansgolvet omringad av gigantiska LED-screens. De var en bra fest!

Det är fortfarande måndag och klockan börjar närma sig 9 och alla vi börjar vara färdiga för att gå mot metro stationen för att överleva rush-hour kaoset i metron. Nu är också Matti med och frisk (äntligen). Vi anländer till Slush kontoret för att påbörja en ny arbetsvecka, vilket högst antagligen kommer att bli intensivt då mycket måste göras innan Golden Week börjar nästa vecka. Golden Week är en nationell högtid som alltid firas under den första veckan i oktober. Detta innebär alltså att mycket måste fixas och beslutas innan högtiden, då det är ca 2 veckor kvar till själva Slush evenemanget.

Veckan på kontoret påbörjas med weekly meeting, där hela teamet är närvarande för att diskutera vad som ännu måste göras och åstadkommas innan Golden Week. Mötet tar över en timme, varefter vi alla delas upp för att arbeta mera specifikt med våra personliga arbetsuppgifter. Matti, Eva och Saara arbetar i Start-up & Investor tiimet, Tette jobbar med marknadföring samt organisering av volotärarbete och Robin jobbar i Speakers & Program tiimet. I kommande inlägg kommer vi att berätta mera specifikt om våra olika team och arbetsuppgifter.

Dagens motto: Glöm inte paraplyet!

Nanjing Road
Marshmello på klubben Fusion
Metrolinje 2
Start-up & Investor team möte
Working area på kontoret

– Robin, Matti, Eva, Tette & Saara

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *