Min Slush – Ann-Christine

Exakt för en vecka sedan tog Slush Shanghai 2018 slut. Nu har vi redan varit en vecka tillbaka i Finland men det känns som de fem veckorna vi just tillbringade i Kina gick minst lika fort som den här första veckan här hemma. Under våra fem veckor i Shanghai hade vi nämligen inte bara mycket arbete utan också stort ansvar: vi ville göra Slush Shanghai 2018 till den största internationella startup konferensen i Kina! De långa arbetsdagarna på kontoret och alla de förberedelserna vi gjorde inför själva evenemanget bar av och vi lyckades locka ungefär 10 000 besökare till vårt två-dagars evenemang!

Vad gjorde jag under själva Slush evenemanget?
Min uppgift under Slush Shanghai 2018 evenemanget var att fungera som host på Main Stage. I och med att det skulle ha blivit två väldigt långa dagar bestämde vi i Core-teamet att vi delar upp dagarna så att jag och Kristoffer är hosts tillsammans med våra par under den första dagen och Nasim (från Helsingfors Slush) och jag tillsammans med våra par är hosts under den andra dagen. Jag var den som planerade tidtabellen och parade ihop hostena.  Detta kan låta som en enkel uppgift men den visade sig dock vara lite problematisk  i och med att alla kineser som var villiga att vara hosts var tjejer vilket gjorde att jag enkelt kunde hitta ett par till Kristoffer och Nasim medan jag hade mera problem i att hitta ett kinesiskt par till mig själv. Detta löste sig dock till slut i och med att Chen Wang, CEO för Slush China, hade en vän, Mengchun, som ville ställa upp för den första dagen och således blev par med mig. För den andra dagen ”lånade” jag en ivrig volontär, Dustin, från Engine Room (workshop area).

Jag förberedde mig till min uppgift i förväg genom att skriva ner vad jag eventuellt kunde säga på scenen. I och med att jag var host på Main Stage under de två dagarna och för den längsta tiden, var jag också ansvarig för att ha ett lite längre tal i början av evenemanget. I mitt tal påminde jag exempelvis publiken om matcmakingen och förklarade vad Slush egentligen handlar om. Detta tal övade jag flera gånger med mitt par, Mengchun, för att det skulle löpa smidigt under evenemanget.

Slush Shanghai 2018 opening

Dag 1
Att gå upp på Main Stage framför mer än 6000 besökare (som kom till evenemanget under den första dagen) är inte den lättaste uppgiften jag har gjort i mitt liv men utan tvekan en av dem som jag kommer att minnas för evigt. I och med att jag hade övat mitt ”opening speech” i flera timmar dagen före evenemanget, var jag nästan inte alls nervös att gå upp på scenen. Hursomhelst var det ändå lite spännande speciellt i början eftersom en av talarna före mig pratade för länge och den andra kom till backstage i sista möjliga minuten och nästan missade sin tid. Dessa två saker gjorde att vi hamnade vara beredda på att gå upp på scenen vilken sekund som helst och vara även beredda på att förlänga eller förkorta vårt tal beroende på vad som skulle hända på scenen just före vår tur. Allt gick ändå bra och vi hann säga allt det som vi hade planerat. Inga andra överraskningar hände under den första dagen förutom då jag var tvungen att gå upp på scenen och avbryta en talare som inte respekterade sin tid och pratade för länge.

Dag 1, host tillsammans med Mengchun

Dag 2
Den andra dagen var mycket lik den första men nu hade jag ett nytt par, Dustin. I och med att vi var hosts först på eftermiddagen hade jag lite tid på morgonen att gå runt och lyssna på några intressanta talare. Själva hostandet gick bra också den här dagen och jag kunde verkligen njuta av min uppgift. Jag hade även möjlighet att prata med några talare med vem jag redan hade varit i kontakt med före själva evenemanget.

 

// Ann-Christine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *