Fredag – resans sista dag

Den sista dagen delades gruppen i två grupper, en del åkte till Sion Centre for Dialogue and Encounter för att delta i det judisk-kristna textstudiet som ordnas varje fredag. Vid dessa tillfällen studerar och samtalar man om den kommande sabbatens och söndagens texter. Denna gång var texterna från Genesis 27, Psalm 146 och Mark. 12:38-44. Deltagarna upplevde att diskussionerna var intressanta att följa.

De som inte deltog i textstudiet valde att besöka British Museum. Det världsberömda muséet har föremål från hela världen i sin utställning. Eftersom muséet är så stort är det omöjligt att hinna se allt på några timmar därför valde vi speciellt några tidsperioder och kulturer som är samtida med Gamla testamentet och Nya testamentet. T.ex. tittade vi på reliefer som väldigt detaljerat beskrev den assyriska erövringen av Lakish. Några andra föremål som förstås intresserade oss teologer var medeltida nattvardskärl och ett schackbräde!

När vi ser tillbaka på de möten vi haft under veckan kan vi inte annat än konstatera att det varit en intressant vecka, vi har haft möjlighet att träffa människor från olika traditioner som gärna velat berätta om sin förståelse av religionsmöte och religionsdialog. Detta kommer vi säkert ha nytta av när vi gör våra grupprapporter.

Sanheribs erövring av Lakish

Nattvardskalk

Paten från 1200-talet

Ett schackbräde från medeltiden, fram till 1200-talet var det förbjudet för präster att spela schack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *