Torsdag 8.11. – När allt inte går som planerat

Idag var det strejk i metron vilket orsakade extra funderingar över dagens program. Lyckligtvis påverkade strejken inte vår ankomst till det första stället, nämligen Trinity House, där vi träffade Interfaith advisor vid Anglikansa kyrkans syd-Londonesiska stift, dr. Siriol Davies. Vi fick höra en presentation om de kristen-judiska relationerna från ett anglikanskt perspektiv. Siriol Davies introducerade viktiga document om ämnet samt betonade dialogens viktighet mellan religionerna.

Från Trinity House tog vi Northern line-linjen till metrostationen Bank och fortsatte till Notting Hill för att besöka Sisters of Sion. Där fick vi delta i en diskussion med den katolska systern Margharet Shepherd och den judiska teologen Jonathan Gorski. De berättade om deras arbete för att bygga broar mellan kristna och judar i Britannien. Deras personliga berättelser imponerade gruppen. Syster Margharet underströk vikten av personlig vänskap mellan människorna från olika traditioner.

Näst i programbladet stod det “Choral Evensong, st. Paul´s Cathedral”, vilket innebar anglikansk kvällsbön med kör, men tyvärr blev det inhiberat p.g.a. annat program i kyrkan. I stället gick vi in i en annan berömd kyrka, Church of St. Mary-le-Bow, där vi sjöng psalmen Bred dina vida vingar. Akustiken var otrolig i kyrkan.

Till sist fick vi besöka Marble Arch-synanagogan. Som tur befann sig synagogans rabbi Lionel Rosenfeld på plats, i och med at than inte hade fått bekräftelse av vårt mote av sin sekreterare. Rosenfeld talade om judarnas liv i London och om de utmaningar som de möter i deras vardag. Han var orolig för den ökande trenden bland unga judar att gifta sig utanför den egna traditionen. Till slut fick vi höra honom sjunga en bön och en bit av en psalm. Rosenfeld är känd för sitt sjungande.

Vi slutade dagen med en gemensam middag i Mayflower vid ån Thames, alldeles i närheten av sjömanskyrkan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *