Bostadsjakt i Second Life

Det har äntligen blivit dags att konkretisera bostadsplanerna i Second Life. DiDiDi kommer inom kort att hyra en bit mark via EduFinland och sedan gäller det att bygga ett hus som kan användas för undervisning. Möjligen bygger vi ett eget hus, men det finns också färdiga hus att tillgå.

Det går att skapa vad som helst i Second Life, men när jag flög omkring och spanade in hus så visade det sig att skaparna varit förvånansvärt okreativa och de flesta hus är direkta kopior av verkliga hus. Nedan finns några bilder på hus, vissa är gratis andra kostar några euro eller några hundratals Linden Dollar (valutan i Second Life).

Hus i SL_001

Lådorna är förstås populära både i det första och i det andra livet.

City dweller house i SL_001

För den som älskar spökhistorier eller slott i allmänhet skulle säkert det här vara ett drömobjekt.

Fyr i SL_002

Den som föredrar havsutsikt kan satsa på en fyr.

Fyr i SL_001

I brist på (billiga) kreativa skapelser lutar jag mot detta hus. Skulle jag klara av att ändra färgen skulle huset vara rätt så optimalt.

American gothic house_001

Tyvärr känns den mysiga röda stugan avlägsen när hela huset är rött. Precis som i det första livet är hus en utmaning. Bostadsjakten är inte avslutad än.

Rött hus i SL_001

God fortsättning på det nya året till dig som tittar in här!

Charlotta Hilli, doktorand inom projektet DiDiDi

2 tankar kring ”Bostadsjakt i Second Life

  1. Kynlif Leikfang

    Det går att använda gratisprogrammet Google SketchUp för att bygga från fotografier hämtade i Google maps och sedan ladda upp till Second Life, Youtube har massor av instruktionsfilmer, om ni skulle vilja bygga ett specifikt finskt hus.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *