Shanghai matblogg, del 2

Vi har ätit och testat på mycket, men till favoriterna hör (förutom vår självklara etta ”Small Alley Warm Snack”) bland annat Teppanyaki och Korean BBQ. Lustigt nog är ingendera mattradition speciellt kinesisk… men väldigt populärt!

Hur som haver så tog ShanShan och Edison  med oss till en restaurang belägen på West Nanjing. I restaurangen, som var gömd ovanför den 28712867 våningar höga Forever21-klädaffären på Nanjing Road, satte vi oss runt ett teppanyaki-kök, där en kock uppenbarade sig efter att han avslutat sin tobak-paus. Innan kocken hann tillbaka hade dock bordet redan fyllts av en massa små olika rätter, så som sushi, sashimi och någon seafood-soppa som smakade pepparkaksdeg. Också dryckerna kom som på löpande band.

Efter vad vi kan kalla förrätt, började kocken steka upp kött, ris och grönsaker på ”grillen” framför oss. Det fanns krabba med ost, lamm, nötkött, seafood – you name it!

Krabba med ost, sashimi och fried rice in the making.
Krabbisen.

Köti.

När våra kinesiska vänner redan höll på att spricka av mättnad, bestämde vi oss för att beställa in huvudrätten! Vi har i själva verket fått svara på frågan ”hur kan ni äta så mycket?” relativt många gånger… Men vad ska man säga, när man äntligen får god mat så passar man ju på! Vi beställde bland annat mera sushi, mera sashimi, mera seafood samt någonting som lät som ”hockyplayer”, men som i själva verket visade sig vara tunga. Tungan, som någon gång tillhört en ko, smakade ungefär som gourmé-kebab och var en höjdare – åtminstone om man frågar Robin.

Snäckor på g.

Till efterrätt fick vi banan med glass och räkningen; bara 200RMB per man! Teppanyaki fick således ett enhetligt ”Jatkoon!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *