Yuyuan Gardens

Bakom en stor mur i ”gamla stan” hittade vi Yu Yuan Gardens a.k.a. Garden of Happiness. Vi köpte biljetter precis innan stängning och blev förvånade över lugnet som mötte oss innanför portarna. Vi hade inte mycket tid på oss, men eftersom gården var väldigt instagramvänlig så passade vi på att fortsatta fota varje sten även när rösten i högtalarna uppmanade oss att  lämna området.


Utanför portarna hamnade vi in i ett vimmel av turister och souvenirshoppar. Kontrasten mellan de amerikanska kedjorna, så som Starbucks och KFC, och den kinesiska ”gamla stan” var ganska brutal, men kändes ändå på något sätt väldigt kinesiskt. Kedjorna finns ju överallt i det nya Shanghai, så varför inte även i det gamla?

Dagens citat kommer från vår favoritmatplats (restaurang kan man inte direkt kalla platsen) ”Small Alley Warm Snacks”, där vi alla beställde mat åt oss. Dock när Matti fick sin mat, så brast plastpåsen och matburken föll på terassen (/trottoaren). Den normalt glada och sympatiska kocken vänder sig, viftar med handen och konstaterar med en bestämd men besviken röst…

…dagens citat: ”Made in China”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *