Från Nazaret till Tel Aviv

Dagen började med mässa klockan 6.30 för dem som ville uppleva en italiensk katolsk mässa i basilikan i Nasaret. Det var en intressant upplevelse då man inte förstod så mycket av talet. Senare gick vi på rundvandring i basilikan där vi såg på Maria tavlor från olika länder runtom i världen och sedan till basaren. Där har muslimer och kristna sina stånd bredvid varandra medan i Jerusalems gamla stad hade judar, kristna, muslimer och arameer skilda kvarter. Jag tycker att det är en viss skillnad och det visar att man kan leva sams om man vill.


Vi var till Zippori och se på de mer välkända mosaikerna jämfört med Tiberias där Dionysios var avbildad och efter det var vi på berget Karmel där man såg fina vyer ända till havet.

 

Det intressantaste och coolaste var Cesarea och dess ruiner. Vi kollade först på en film som berättade om stadens historia och som var den bästa av dem som vi har sett på resan. Efter det var det lättare att föreställa sig hur staden tidigare hade sett ut. Staden hade upplevt mycket från det att Herodes byggde upp den till att korsfararna kom och att det har blivit till ruiner. En del av oss sjöng också Mosesången i Cesareas teater och det blev mycket applåder efteråt. Till sist innan färden mot Tel Aviv var vi till en akvedukt inte så långt bort från Cesarea där vi vadade i vattnet och plockade snäckor.

Det har varit en intressant och lyckad dag.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Från Nazaret till Tel Aviv

  1. Heikki Lehtimäki skriver:

    Tack. Mycket interessad. Jag känner mig att vara med er på resan kärpäsenä katossa eller borde man säga hatussa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *