Sjunde dagen – norra Galileen

Muslimska bönen överraskar oss i Nasarets skymmning. Hungriga katter spanar i varje knut och har lämnat sina byten orörda vid vägkanten. Skyndande chaufförer kör som de tycker i stadsvimlet. Bergen i fjärran pryder den vy som redan är så spännande.
Dagen har varit lång och det märks att sömnkontot är på minus. I tur och ordning slumrade en av oss teologer till i bussen. Sånger och djupa diskussioner fyllde de annars tomma bänkarna.

Äntligen fick vi se den fina synagogmosaiken i Hammat-Tiberias nationalpark. Det speciella med den är att den inneåller hedniska motiv i ett judiskt sammanhang. Vi fortsatte till Tel Dan där vi med ett fint spektakel fick höra om de först hittade bevisen på att kungen David möjligen fanns till. 

Det vackra vattenfallet i Banyas svalkande på avstånd varefter vi njöt av en trevlig lunch. En representant av druserna, en liten hemlighetsfull religion, berättade om deras sätt att leva.

Dagens program avslutade vi ståtligt, uppe på ett berg, med en vacker utsikt över Syrien. Vi träffade där också två snälla FN soldater.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *