HejHej!
Det har knappt gått en vecka sedan vi anlände till Shanghai, men mycket har vi nog redan varit med om. Jetlag, hostell utan madrasser, mycket kinesisk mat, kaotiska gator, rooftop barer, etc. Nu har vi äntligen bosatt oss i en AirBnB som vi ska bo i under vår tid i Shanghai, träffat på personer som är med i Slush projektet och sakta men säkert börjat anpassa oss till den kinesiska kulturen. Eftersom det bor ungefär 25 miljoner människor i Shanghai, finns det mycket att begripa och uppleva.
Under de första dagarna har vi dessutom varit på ett kinesiskt evenemang som hölls i Chang Yang Valley, Shanghai (samma lokal där Slush kommer att hållas). Evenemanget hette ”Innovation & Entrepreneurship Week” och fokus låg på kinesiska start-ups, teknologi samt vetenskap. Det var intressant att följa med samt gå runt lokalen för att se vad diverse företag och start-ups hade att erbjuda. Förutom detta så fick vi se lokalen, vilket är bra med tanke på att vi kommer att vara involverade i organisationen av Slush. Under evenemanget valdes även de bästa start-up pitchen (tävling), som sedan kommer att tävla vidare under självaste Slush. Slush i sin tur marknadsfördes av Shan Shan som är en del av vårt Slush-team. Efteråt visade kineserna oss (finlandssvenskar) sin uppskattning till oss i form av applåder, eftersom vi är från Finland och är med och medverkar i årets Slush 🙂
En kinesisk marknad som fick smeknamnet ”electro market”.
Robin, ett antal kineser och skyskraporna vid Pudong.
Bunden by night
Fredag kväll i en stämningsfull japansk restaurang. Vi drack öl.
Ett traditionellt turistfoto med kineser vid Bunden.
Vi besökte ”Innovation & Entrepreneurship Week” – eventet i Chang Yang Valley där Slush Shanghai även marknadsfördes.
Helsinki var även representerat under Innovation & Entrepreneurship evenemanget… eller centrala Norge.
Hasta luego!
// Eva, Robin, Tette, Saara och Matti