Slush Shanghai Pitching Competition

Nästa vecka åker många till Shanghai för att delta i Slush pitching-tävling. Slushs pitching-tävling är en ytterst bra möjlighet för företag att presentera sina idéer och koncept åt investerare, media och övrig publik. I årets tävling tävlar 30 startups om att vinna en resa till Slush Helsingfors, San Fransisco och om ett lån på 3 miljoner Yuan. Utöver priserna drömmer många startups om att hitta passliga investerare som är villiga att investera i deras företag.

Slush pitchnig-tävling är indelad i tre olika skeden. Först har startup-teamet från ca. 60 ansökningar valt de 30 bästa startuppen som får presentera sin idé under tre minuter på själva evenemanget. Av de 30 väljer en professionell jury bestående av investerare och entreprenörer ytterligare 6 startups till finalen. I finalen har varje ”pitchare” fem minuter tid att övertala juryn varför just de ska vinna. En spännande tävling!

Som vi nämnt i tidigare inlägg så ansvarar Matti för Slush Shanghais pitching-tävling och har under de senaste dagarna haft fullt upp tillsammans med startup-teamet  att välja de 30 startups som får delta i tävlingen. Att välja startups till tävlingen visade sig tidskrävande och utmanande, varje ansökning gicks igenom och poängsattes enligt en Slush-poängskala. Klockan 22 på tisdag kunde teamet konstatera att alla ansökningar var poängsatta och de 30 bästa var valda.

Nu är det bara att vänta på torsdagen då pitching-tävlingen kör igång!

//Matti, Eva, Tette, Saara & Robin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *