Sista veckan börjar NU

Det är måndag morgon. Weekly meeting börjar,  klockan är 10 och man kan känna spänningen i luften. Efter veckoslutets välkomna paus är det dags att lägga i den extra växeln och ro Slush i hamn, eller som verkställande direktören Chen säger Now is our time to shine.

På fredag var det team building på agendan; efter den långa arbetsveckan bestämde Slush-teamet för att träffas på Perrys, en prisvänlig bar i Jing’an. Nästan alla var med, inklusive Slush delegationen från Helsingfors som rest till Shanghai för att hjälpa till med förberedandet. Baren i sig var en sevärdhet och alla passade på att prova på exotiska drinkar, kannor och ämbare. Efter Perrys var det dags för lite dans på ASL. Då de flesta trodde att kvällen var slut så beställdes det taxin till KTV, en lokal karaokebar var man får sjunga i egna rum bakom lås och bom. En lyckad kväll!

Men nu är det måndag och alla är fokuserade på sina arbetsuppgifter. Saara och Eva ska pussla ihop det sista inför Founder/Investor Day som ordnas dagen före självaste evenemanget. Många talare och samarbetspartners bör ännu kontaktas och programmet måste fastspikas. Tette håller i trådarna till alla konferencierer och planerar samtidigt sitt eget uppträdande som konferencier på huvudscenen. Robin ska skriva en artikel som publiceras på Slush Shanghais nätsida och samtidigt kommunicera till alla VIP-gäster och talare. Matti ansvarar för Pitching-tävlingen och har fullt upp med att få varje startups Power Point -presentationer före dead line och att bekräfta alla 15 domare till tävlingen. Samtidigt på mötet berättar Chen att man aldrig kan vara säker på vilket humör säkerhetspersonalen är på evenemanget och vi bestämmer snabbt att kommunicera åt varje deltagare att passet, eller åtminstone en kopia av det, ska med.

Eva och Saara hann även med en visit till evenemangsplatsen där det såg ut ungefär så här.

Det är tre dagar kvar till självaste evenemanget och många frågetecken är ännu i luften. I det stora hela har vi ändå allt på det klara och arbetet handlar mest om finslipning och detaljer, samt om att flytta fokuset till självaste evenemangsplatsen. Under de närmaste dagarna lär det dyka upp många praktiska problem som måste åtgärdas, t.ex. hur många vattenflaskor som ska beställas. Men som tur säkerställer Chen och Edison att ”detta är Kina” och att en leverans på 3000 vattenflaskor lätt kan beställas kvällen innan.

//Matti, Robin, Eva, Saara och Tette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *