Ute i arbetslivet

Och vad gör jag sedan med mina studier? – denna fråga har du säkert ofta ställt dig. Då är det kanske bra att veta att 75% av våra alumner hittar arbete under året efter examen.

Hos oss kan du få både präst- och lärarbehörighet. Och det överraskar dig kanske inte att de flesta av våra alumner jobbar just inom kyrkliga organisationer eller inom undervisning. Men det som är lite överraskande är att det finns så många olika uppgifter inom dessa stora områden! Som teolog kan du nämligen inte bara bli präst utan också jobba med andra saker som har med människor och deras tankevärld att göra!

Egentligen kan du bli ganska många olika saker som teolog. Är du kanske intresserad av media? Det finns teologer som jobbar som journalister. Eller hur låter det att forska inom ett ämne som du verkligen brinner för? Inga problem: Självklart har du som teolog också möjligheten att skriva en doktorsavhandling.

Vad ska jag bli när jag blir stor?
Kolla på följande videor och få reda på hur våra alumners teologistudier har lett dem in i det professionella och hjälpt dem att hitta sin egen väg i arbetslivet.