Kategorier
Projektteamet

Vilka är vi? – Marina Lindell

Idag har det blivit dags att presentera Marina Lindell, en av projektledarna för detta projekt som även har fem år som akademiforskare framför sig!

Vad handlar din forskning om? Vilka är dina forskningsintressen?

Min forskning har fokuserat på deliberativa mini-demos, dvs. medborgarråd med slumpmässigt valda medborgare som får möjlighet att grundligt sätta sig in i politiska frågor innan de fattar beslut. Jag har även forskat om opinioner och främst trender och opinioner i Svenskfinland. De kommande fem åren kommer jag att vara akademiforskare och forska i hur framing av budskap, gruppsammansättning, diskussionsdynamiska faktorer (med fokus på tala/agera/lyssna) och personlighet kan förklara åsikter.

Vilken är din roll i projektet?

Jag är en av två projektledare i projektet och min huvudsakliga uppgift är att se till att projektet når resultat och att vi har roligt på vägen! Jag är också med och gör enkäter, analyser och kommunicerar resultaten.

Vad skulle du jobba med om du inte var forskare?

Jag drömde ganska tidigt om att bli guide (för t.ex. fritidsresor) och när jag blev lite äldre ville jag bli socialantropolog och studera ursprungsbefolkningar i världen. Jag har alltid varit intresserad av olika kulturer, livsfilosofier och levnadssätt, och speciellt den amerikanska ursprungsbefolkningen. Jag skulle också gärna bo i ett varmare land och slippa den finländska vintern. Om jag inte blivit statsvetare hade jag kanske ändå mest troligt jobbat på restaurang eller café.

Ge läsarna ett tips på en bok, film, serie, podd eller liknande

En serie jag vill tipsa om är ”The Americans” som handlar om två sovjetiska spioner och deras arrangerade äktenskap i USA under kalla kriget. Jag vill också tipsa om Elena Ferrantes romansvit Neapelkvartetten som handlar om väninnorna Lenú och Lila och deras liv med start i ett fattigt Neapel på 1950-talet. Böckerna har delvis filmatiserats på italienska i serien ”My brilliant friend” och den serien är också riktigt bra.

Porträttbild av Marina Lindell


Projektet ”Ett polariserat samhällsklimat i Svenskfinland? – Omfattning, orsaker och lösningar” (2022–2025) tar sig an uppgiften att systematiskt studera den samhälleliga polariseringen i Svenskfinland. Projektet finansieras av Svenska litteratursällskapet i Finland och genomförs vid Institutet för samhällsforskning (Samforsk) vid Åbo Akademi.

Ett svar på ”Vilka är vi? – Marina Lindell”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *