Kategorier
Projektteamet

Vilka är vi? – Kim Strandberg

Vår presentation av teamet fortsätter och nu har turen kommit till Kim Strandberg, även han projektledare för detta projekt. Vad handlar Kims forskning om, och vad har han för tips gällande YouTube-kanaler?

Vad handlar din forskning om? Vilka är dina forskningsintressen?

Min forskning handlar om demokratiska innovationer, deliberativ demokrati, samhällsopinion, politiskt deltagande samt numera mycket om affektiv polarisering.

Vilken är din roll i projektet?

Jag är projektledare tillsammans med Marina Lindell. Det betyder att jag är med och leder projektets forskning och aktivitet i stort.

Vad skulle du jobba med om du inte var forskare?

Om jag inte vore forskare så kanske jag skulle jobba inom det kommunala eller liknande. Har nog aldrig varit nån som drömt om ett visst yrke och har i princip jobbat som forskare ända sen examen så det var mycket svårt att komma på ett svar här. Ett alternativ innan jag började studera hade varit att ta över farsans VVS-firma men mitt praktiska kunnande är inte så starkt ; )

Ge läsarna ett tips på en bok, film, serie, podd eller liknande

Jag är YouTube-fantast och nördar gärna ner mig i saker där. En bra kanal är Ghost Town Living som handlar om en Brent Underwood som 2020 köpte en öde gruvstad, Cerro Gordo, i Kalifornien. I hans videon får man följa hur han sakta men säkert restaurerar staden och även utforskar de gamla gruvorna. En annan suverän kanal är SummoningSalt som gör utmärkta filmer om speedrunning av videospel.

Porträttbild av Kim Strandberg


Projektet ”Ett polariserat samhällsklimat i Svenskfinland? – Omfattning, orsaker och lösningar” (2022–2025) tar sig an uppgiften att systematiskt studera den samhälleliga polariseringen i Svenskfinland. Projektet finansieras av Svenska litteratursällskapet i Finland och genomförs vid Institutet för samhällsforskning (Samforsk) vid Åbo Akademi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *