Den tredje dagen av intryck

Under vår resa till Israel upplever vi mycket historia, arkeologi och nutid. Det anser vi att är viktigt och givande för att förstå mera av det vi studerar. Dock måste det också påpekas att vi är turister i ett främmande land, och det ger också en hel del reflektioner över vad man upplever. Här är en reflektion över mindre, men (troligen) lika viktiga erfarenheter.

Under denna resa ska man inte ta någonting förgivet. Detta gäller t.ex. att inta föda. Man vet aldrig om det blir lunch eller ej, eller om det är i form av chips eller en mäktig böngryta.

En krydda i denna russian roulette är också att man aldrig kan vara säker på när man kommer fram dit man är påväg. Klockan 14 kan lika bra tolkas som 17:15.*

Om du någonsin är orolig över att ditt dagliga intag av vätska är för lågt är det troligtvis dags att spendera flera dagar i mellanösterns sol, som helt säkert inte kan vara samma sol som lyser i Finland. Svettmängden är rent ut sagt okontrollerbar. Här kan även tilläggas att vi idag har faktiskt hittat TVÅ svala bänkar att sitta på.

Dina fötter blir sjukare snabbare än du tror. Och ifall du tror att du inte ska behöva gå så mycket längre till – kan du vara säker på att det är minst tre gånger så mera kvar att gå.

Ifall du inte känner dig tillräckligt blek som skandinav i mellanöstern, kan du vara säker på att en falafel-försäljare eller en förbipasserande person påpekar det för dig.

Nu ska vi njuta av den myggfria miljön och sova gott under palmerna.

*Efter ett noggrant övervägande har vi kommit fram till att guider i detta land är VÄLDIGT PRATGLADA. Dock väldigt omtänksamma då det handlar om att se till att vi är mätta och vätskebalanserade.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *