En historisk sida av staden

Vår andra dag i Jerusalem blev en dag fylld av historia. För att hänga med under dagen fick vi ta del av en kort föreläsning med titeln: The very brief Introduction to Archaeology of Jerusalem. Vår guide var David Gurevich som själv var arkeolog och jobbar på Hebrew University of Jerusalem.

Det David fokuserade på var det första templets (ca 800-400 f.Kr.) & andra templets tid (ca 530 f.Kr. – 70 e.Kr.). Vi fick besöka David’s Tower (kungen, inte vår guide), Klagomuren (d.v.s. Västra Muren) och Hiskias tunnel.

Dagen avslutades med valfritt program, en del tog tillfället i akt och gick omkring på basaren och andra tog sig till den Heliga Gravens kyrka  för att kunna gå in i graven.

Dagen, som varit fullpackad av historia och arkeologi visade oss inte enbart stadens historia utan vi fick också se hur annorlunda religiositet uttrycks här. Då det i Finland lätt är något som en gömmer undan och inte tar till på allmänna platser, så är det i Jerusalem något som folk visar öppet, trots alla konflikter.

God natt!

ps. De finska flickorna kan pruta!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *