Motionsstunder

Motionsstunder med Vocalis

Vi  har en Whatsappgrupp dit alla som önskar får komma med och där man fritt kan diskutera och komma överens om gemensamma motionsstunder. Gruppen kommer fungera som ett forum där den som vill får ställa upp att eventuellt dra en utejumppastund, yoga, länk, fråga om nån vill ta en promenad…

Ifall ni gärna skulle dra nån typ av träning som kräver utrymme inomhus, kan ni ta upp det med styrelsen så kan vi försöka fixa det tillsammans.

Ifall ni vill med i gruppen kan ni maila ert telefonnummer åt styrelsen, vocalis@abo.fi .

Vi kommer även från styrelsens sida försöka ordna minst ett motionsevenemang i månaden för att aktivera våra medlemmar.

 

Tisdagen den 2.11 kl.16.30 tar vi oss en tur till Caribia här i Åbo för att simma & ha lite skoj på deras badavdelning.
Fyll gärna i vår intresseanmälan (INTE bindande) om du funderar på att eventuellt hänga på!
Länk till icke-bindande intresseanmälan: https://forms.gle/6rwoc4Q4W2pDK3g77
Ett besök till Caribias badhus kostar 16€ för studerande.
Caribia ligger på adressen Kongressgränden 1 i Åbo.
Hoppas du hänger med ❤

World walking med Vocalis

Upp och hoppa! Nu är det åter dags att röra på påkarna, den här gången tillsammans med Vocalis. Från och med nästa vecka börjar vi mata in våra egna steg och distanser i vår gemensamma promenadrutt, på worldwalking.org, som går från Åbo till Trondheim. Längs vägen når vi delmål och upptäcker nya saker. Vår första rutt är St. Olavs Waterway.

Hur gör du?

Gör ett användarkonto på worldwalking.org med den e-posten du vill använda. Skicka i google formuläret (https://forms.gle/DERcCdb56FdnGEmg7) att du vill vara med och gå -> vi bjuder in dig till gruppen.

Följ länken som kommer till din e-post, logga in och gå in på ”My groups” och klicka ”accept” på inbjudan. Sedan kan du gå in i gruppen, se medlemmar och aktiva promenader smat acceptera att vara med på en promenad genom att trycka typ ”join walk”

När du vill adda dina (dagens eller veckans) steg, gå till ”Dashboard” och den turkosa rutan ”Your bank”. Tryck ”add steps” och lägg till steps/km/miles beroende på vad din telefon eller aktivitetsklocka registerar.
Man kan själv sätta in hur mycket som helst men vi litar på att ni är ärliga! Sedan kan man trycka ”spend steps” och välja den promenaden som gruppen har aktiv och lägga till dem där.

Då går gruppens promenad framåt och alla ser att vi kommit längre fram.

ALLTSÅ:
Vad ska vi göra? Motionera tillsammans på distans

Hur ska vi göra det? Genom att promenera och sedan lägga in vår distans på World Walking-sidan

Vilken promenad går vi? The Great Wall of China