Matteland: Räkna med mig här!

“Räkna med mig”-bloggen har utvidgats till ett matteland: “Räkna med mig här”

Äntligen har min vision och dröm blivit verklighet! Mitt klassrum har förvandlats till ett inspirerande utrymme för matematik. Med små medel (bl.a. förmånliga förvaringshyllor), återvunnet material och mycket självgjort har jag skapat ett utrymme som skall inspirera elever och lärare. Tanken är att de elever som har undervisning i rummet skall omges av matematik, men jag tar gärna emot klasser på “studiebesök” som bara ser sig omkring i rummet eller som får ta del av en skräddarsydd lektion. Även lärargrupper kan komma på studiebesök eller boka in en fortbildning i mattelandet “Räkna med mig här”.

Tavlan är gjord på styroxskiva där jag applicerat en triangel på ett lakanstyg och sedan skrivit med tusch de olika formlerna. Tyget är sedan uppspänt med knappnålar.

VÄLKOMMEN till “Räkna med mig här”!!!

Nina Aspegrén (nina.aspegren@edu.pargas.fi)