Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän

iiris_lempivaaran_levoton_ja_painava_sydan-pulkkinen_riikkaRiikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
Ljudbok (4 h 45 min).
Uppläsare: Leena Pöysti
CD-bok, lånad från Åbo Stadsbibliotek.

Kun Aleksi yllättäen jättää Iiriksen seitsemän vuoden jälkeen ja tunnustaa, ettei koskaan rakastanut, on yksi jos toinenkin asia aseteltava elämässä uudelleen. Mutta ei hätää! Koulupsykologina Iiris keksii selviytymiskeinot. Naapurin kahdeksankymppisen Marja-Liisan avustuksella, elämästä ja saippuaoopperoista omaksuttujen oppien sekä itse kehittämänsä terapiametodin myötä hän selviää suruistaan. (Från Otavas hemsida).

Det var en lätt bok som inte lämnar större spår men som var helt kul att lyssna på (t.ex. hur de använde ”Kauniit ja rohkeat” för att få råd hur de skulle hantera relationer – jag har ju alltid tyckt om hur film, serier och litteratur kan användas i pedagogiskt syfte :-). Chick lit är en genre som jag inte annars är så intresserad av, men eftersom finsk chick lit är ganska ovanlig så var det kul att lyssna på den här just pga. det . Boken har kommenterats av många bokbloggare, som inte heller normalt läser chick lit (förutom Bridget Jones!).

Jag lyssnade medan jag körde in ved, skottade snö från balkongtaket och lagade mat i Haddom idag.

Uppläsaren Leena Pöysti är väldigt trevlig att lyssna på – i Sverige satsas det mycket på ljudböcker och det finns väldigt många väldigt bra uppläsare (många av de kändaste skådespelarna läser också ljudböcker), jag tycker vanligen inte riktigt att finska ljudböcker är lika bra gjorda (men Eppu Nuotio som läser sina egna böcker tycker jag om!).
Titeln och pärmen är också roliga! (Pärmen/det visuella i en bok är ju något man vanligen ser väldigt lite av i ljudbok förstås, och det är ju lite synd).

Av Pulkkinen har jag tidigare läst Raja och Vieras. Raja fick bra kritik och det gjordes också en tredelad tv-serie baserad på den – jag såg tv-serien först, så boken var sedan endast som en upprepning av tv-serien, tyckte jag.

Bl.a. Nannan kirjakimara, Nenä kirjassa, ochLuettua elämää har också skrivit om den här ljudboken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *