Kaffepaus med VDn

Johan Dennelind, VD för Telia Sonera, har infört ett nytt koncept för företaget för att både utveckla och få en helhetsbild av vad som pågår inom företaget. Konceptet kallar han för ”Fika med Johan” och går ut på att han själv med jämna mellanrum enskilt tar en kopp kaffe med de anställda. På detta vis har de anställda möjlighet att personligen dela sina tankar med VDn och samtidigt skapar han en närmare relation dem emellan. VDn anser att detta både främjer Telia Sonera och ger de anställda möjligheten att påverka. Dennelind menar att genom direkt feedback är det lättare för honom att veta vad som bör åtgärdas inom företaget och på detta sätt är det även lättare för honon att utveckla personalen. Kaffepauser med högsta chefen kan till och med vara mer värdefulla än konsulttjänster och dessutom betydligt billigare för företaget.

På senaste tiden har jag stött på liknande tillvägagångssätt även på annat håll. Att skapa en personlig kontakt med de anställda ger en bild av att man faktiskt bryr sej om att ge tid åt de anställda. Att man ger de anställda en chans att påverka över en kopp kaffe tycker jag dessutom gör stämningen lite mer avslappnad!

coffee-time

 

Källa:                                                                                                               http://chef.se/fika-med-johan-dennelind-for-feedback-telia-chefens-enkla-metod/

/Anna

3 svar på ”Kaffepaus med VDn

  1. Härligt! Måste ta tillvara samma logik han använder. Kan inte tänka mig något bättre än att i framtiden få sitta på kaffe med medarbetare, bara för sakens skull. 😀

  2. Håller helt och hållet med. På min tidigare arbetsplats hade vi ALLTID gemensamma kaffepauser. Ibland då man hade bråttomt kom chefen in på mitt rum och sa att sluta jobba, nu är det kaffedags. 🙂 Kan också berätta att dessa kaffepauser faktiskt har otroligt roliga och trevliga. 🙂 Har därför också en stark känsla om att dessa gemensamma kaffepauser var en av orsakerna till att gruppandan på jobbet var suverän.

  3. Håller också helt med, nämligen med hjälp av detta sparar företaget inte bara pengar utan också tid då man inte behöver skicka tiotals mejl att nå någon uppe i ledningen. Här bemöter den anställde också VD:n personligt vilket kan leda till bättre motivation på arbetsplatsen då man ser hurdan VD företaget egentligen har. Att man verkligen får sin chans att bli hörd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *