Världen blir mindre

Jag hittade en ganska intressant youtubevideo som behandlar förändringar i kompetens och hur värden ser ut. Videon är gjord av workforcecanada och promotar egentligen att människor ska komma till Canada och arbeta men det fanns intressanta poänger i videon.

De lägger stort fokus vid att världen utvecklas hela tiden och det fick mej att tänka på hur otroligt viktigt globalisering blir när det kommer till exemplevis rekrytering. Det är nuförtiden vanligt att man rekryterar människor från hela världen. Många är beredda att flytta för sina jobb och inom många branscher är det möjligt att sköta allt arbete via internet.

Det väcker även frågor gällande kompetens. Varifrån kommer kompetensen i dagens företag. Det är inte lägre så att man bara tittar på människor från samma stad eller land som ett företag har sin bas. Kompetensen som behövs kan lika gärna sitta i en skyskrapa i Tokyo som i en stuga uppe i alperna. Det är speciellt fallet när det kommer till företag inom it-branschen. Det visar att i exemplet med rekrytering så gäller det att inte bli hemmaplan och söka efter rätt kompetenser inte bara runt hörnet utan se hela världen som sin bakgård.

Michela- Grupp 9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *