Det finns bättre belöning än pengar

Arbetstagarna uppskattar mer en trygg arbetsplats, företagskultur, möjligheten att påverka och bra arbetstider mer än att få belöning i penningform. Forskning visar att mindre än 10 % av motivationen hos arbetarna förklaras av belöningar i form av pengar.

Så för att hålla kvar arbetarna gäller det att belöna på rätt sätt. Företag borde satsa på arbetsmiljön, tryggheten och ett bra ledarskap mera eftersom det är sådant arbetstagare uppskattar allt mer på arbetsplatser.

http://www.ledarna.se/sv/Chefsguider/Lon/Satta-lon/Beloningar-och-formaner/

/Emma, grupp 3

2 svar på ”Det finns bättre belöning än pengar

  1. Håller absolut med om att det finns bättre belöning än pengar. Genom egna erfarenheter kan jag säga att klart det är trevligt att bli belönad med lite extra pengar, men det är ett belöningssätt som man inte kommer att minnas rätt så länge. I några veckor jobbar man kanske lite mer effektivt, men efter det så glömmer man belöningen och fortsätter som förut. Däremot belöningar på andra sätt så som mera ansvar på jobbet och personlig utveckling kommer man ihåg länge och de påverkar ens inre motivation enormt och för en lång tid framåt.

  2. Mari har en god poäng där. Personligen ser jag visserligen ekonomiska belöningar som de mest fungerande belöningssystemen men om man holistiskt ser på arbetstrivseln, spelar kulturen en väldigt stor roll.

    Ur länken nedan kan var och en gå in och studera onlinebutiksbjässen Zappos’ värderingar, vilka leder till att kulturen i organisationen är väldigt framstående och ganska unik också. Detta företag är dock inte det enda som kommit på att ha en aning originellare kulturelement i fokus, själv ser jag Mark Zuckerbergs FB som en slags pionjär i denna nisch. Men väldigt attraktivt ser det ju ut.
    Länk till Zappos’ webbplats, närmare sagt till visionen om organisationskulturen: http://about.zappos.com/our-unique-culture/zappos-core-values

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *