Fel åsikt – Mozillas VD avgår

Mozillas VD Brendan Eichman blev tvungen att avgå för att han hade fel åsikter i homo-frågor.

Mozilla framstår som en organisation som är öppen för diverse åsikter, de är bland annat för att LBGT-typer ska få gifta sig och adoptera. Denna öppenhet är en del av företagets kultur, såpas stark att det bitit dem i benet.

”We have employees with a wide diversity of views. Our culture of openness extends to encouraging staff and community to share their beliefs and opinions in public.”

Brendan Eichmann var en av grundarna till Mozilla, en del av styrelsen och hade jobbat där i femton år. Efter en lång process att finna en VD för Mozilla valde man Eichmann som det bästa alternativet. Eichmann hade dock år 2008 givit en donation på 1000$ till att stöda en anti-gay proposition i Californien, som blev hans fall. Mozilla communityn och många medarbetare krävde att Eichmann skulle avgå.

Kulturen vid Mozilla orsakade ett upplopp för att VD:n hade fel åsikter. Utan att ta ställning till homo-frågan undrar jag om inte detta är en löjlig orsak att kräva någons avgång? Vill någon kanske bara ge vissa frågor extra uppmärksamhet (politik…)? Är denna kultur egentligen vad den påstås vara, eller gäller toleransen bara så länge man tycker rätt?

Källa: länk

// Jonas (grupp 7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *