Balans mellan arbete och liv

work-life-balance

Att skapa en balans mellan arbete och fritid är inte alltid så lätt. En känsla om att tiden inte räcker till för både arbete och ett privatliv har säkert många någon gång upplevt.

Kvällarna blir korta och i ett skede märker man att livet snurrar runt samma saker varje dag. Stiga upp, gå till jobbet, komma hem från jobbet, fixa middag, slappna av en liten stund (eller jobba ännu lite mera  hemma), gå och lägga sig och följande dag börjar man om från början igen.  När det äntligen är helg, som man så mycket har väntat på är den över före man har hunnit säga hej åt sin vän som man planerat en träff med i evigheter. Hur skall man gå tillväga för att nå ett balanserat liv mellan jobb och fritid? Eller kan man faktiskt kan dela in sitt liv på detta sätt, att vi har ett arbetsliv och ett liv utanför arbetet? Borde man ändå se på work-life balance på ett annat sätt och egentligen försöka balansera alla delar av sitt liv för att skapa en balanserad livsstil?

“When you struggle in any area, you stress in every area. You need to find balance among all the important stuff in your life”

Vad tycker du?

 

//Mari, grupp 11

Ett svar på ”Balans mellan arbete och liv

  1. Jag tycker själv att balansen mellan arbete och fritid är nog svårt att hitta eftersom gränsen mellan arbete och fritid har suddats ut. Tekniken har möjliggjort distansarbetet vilket har senare lett till att tröskeln att arbeta också under fritiden har blivit mindre. Man läser sina mejl på bussen och producerar material på stranden. Därmed blir det också svårare att hitta balansen mellan fritid och arbete då man inte vet när och var man arbetar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *