Mindre möten och mer social media

Jason Fried talar om varför arbete inte blir gjort på kontoret. När man frågar människor var de arbetar när de vill få saker gjort brukar de inte nämna konotret. Ändå investerar företag stora summor på kontor som ska vara ställen där människor kan vara produktiva.

För mig är det vid köksbordet tidigt på morgonen. För en annan i biblioteket, kanske i parken eller på caféet. Varför får vi inte saker gjorda på kontoret?

Enligt Jason beror det på att vårt arbete avbryts konstant på konoret. Han kallar dessa avbrytningar för M&Ms, alltså meetings and managers. När vi arbetar på ställen utanför kontoret finns varken möten eller chefer på plats. Månfa chefer hävdar att de inte kan ge sina anställda friheten att arbeta hemifrån för där finns så mycket störande element som kan avbryta arbetet. Skillnaden mellan dessa är ändå att du väljer själv när du vill abryta ditt arbete och ta en sväng till kylskåpet, medan du på kontoret blir avbruten helt plötsligt då din chef kommer och kollar hur du jobbar.

På många arbetsplatser får man redan arbeta utanför kontoret, frihet anses som något som ökar motivationen och produktiviteten. En annan lösning är enligt Jason att kommunicera mera via sociala medier och email och mindre face to face även om man arbetar på samma kontor. Då kan man välja att stänga av konversationerna och koncentrera sig på sitt arbete när man vill. Vara säker på att man får arbeta i lugn och ro hur länge man vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *