Vad annat än prestationer krävs för framgång?

En stor del av framgångsrika chefer har likheter som inte har direkt med prestationer att göra; de är karismatiska personligheter, de klarar sig med bara några timmars sömn, och de har någonting som balanserar deras långa arbetsdagar. När man lyssnar på presentationer av de här ledarna, gillar de att påpeka om deras hobbyer. Det kan vara tennis, labradorer eller frimärken, men många har en passion.

Man hävdar också att rutiner gör att man orkar bättre. En vanlig regel som används är 8+8+8 (8 timmar sömn + 8 timmar jobb + 8 timmar familjeliv och hobbyer), vilket kan vara helt bra i störste delen av fallen. 

Viktigt är också att planera sin framtid till en viss nivå. Allting kan man inte förutspå, men att ha någon sorts plan vare det sig en vecka, månad eller år framåt, anses generellt vara bra. Att kunna säga nej spela en stor roll; allting kan man inte göra, utan genom att prioritera sina val, och satsa på det som man har motivation till att göra, hjälper med att uppnå sina målsättningar.

// JP – Grupp 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *