Att belöna icke monetärt

Employee of the month

Det är viktigt att belöna gott arbete för att motivationen ska hållas upp. Det kan ändå vara svårt att belöna monetärt ifall ekonomin inte är så bra. Dan Tynan har på sidan http://www.hrworld.com/features/25-employee-rewards/ listat upp 25 olika sätt att belöna arbetstagare utan att använda pengar på det. De 25 sätten innehåller allt från gratis kaffeservering till att ge framgångsrika och lojala arbetstagare de bästa parkeringsplatserna. I listan ligger ordet tack som nummer 25. Att tacka för arbete gör att arbetstagarna känner sig uppskattade.

Något som arbetstagarna uppskattar mycket, är flexibilitet i arbetstimmarna. Att ha flexibla arbetstimmar kan också visa arbetstagaren att arbetsgivaren förstår sig på hans livssituation. En annan effektiv metod som tas upp i listan är att belöna gott ett försök i stället för att endast belöna då allt går bra. Jag tycker att listan är nyttig eftersom ledare många gånger inte har kontroll över ekonomin. Det kan därför vara bra att veta på vilka sätt medarbetare kan belönas icke-monetärt med små gester i vardagen.

Ett svar på ”Att belöna icke monetärt

  1. Jag tycker också att listan var nyttig. Det fanns sådana belöningsalternativ som man själv skulle uppskatta! Speciellt ”Spread the love” och ”Help them connect” lät bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *