Diskriminering?

Jag läste nyligen på Yles hemsida en nyhet om att en kvinna hade blivit sparkad från sin arbetsplats för att hon bar huvudduk. Hon skulle arbeta i bara sex dagar men sparkades redan den första. Fallet fick ganska så mycket uppmärksamhet och de förmän som tog beslutet dömdes till böter på grund av diskriminering.

Tyvärr så är diskriminering inte någonting som är speciellt ovanligt på arbetsplatser. Det kan handla om allting från ditt kön, din sexuella läggning, dina politiska åsikter eller någonting så dumt som vem du är släkt med.

I Sverige är debatten om huvudduk någonting som har pågått i flera år och det uppkommer ofta situationer som uppmärksammas i media. Det finns många olika sorters åsikter om vad som är rätt och vad som är fel när det kommer till vad som är okej att ha på sig eller inte och debatten har även hittat till Finland.

Om man har en sådan position i ett företag att man ansvarar för personal på något sätt så kommer man högst antagligen komma i kontakt med diskriminering i någon form. Det är då viktigt att man håller ögonen öppna och faktiskt ser på diskriminering som ett problem. Det finns måna som helt enkelt väljer att inte inse att det faktiskt finns ett problem och man tänker att om man bara blundar so kommer nog problemet att försvinna. Så är inte fallet och diskriminering är någonting som i alla fall jag anser att är ett ämne som man på alla arbetsplatser borde arbeta aktivt med.

 

http://svenska.yle.fi/artikel/2014/03/24/arbetsplatsdiskriminering-att-ge-sparken-pa-grund-av-huvudduk

 

Michela- Grupp 9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *