Ämneslärarträff och Lumarts

Onsdagen den första november ordnades en träff för huvudstadsregionens ämneslärare i matematik och naturvetenskapliga ämnen vid grundskola och gymnasium. Totalt var vi 25 personer som hittade fram till Otnäs. Efter lite digitala tips med bl.a. Quizlet och målstegar diskuterades övergången från grundskolan till gymnasiet. I den fria diskussionen märktes tydligt att detta borde vi diskutera mer!

Heta Närhi och Henrica Grahnbom som jobbar på Lumarts-laboratoriet presenterade verksamheten, och därefter fick vi under deras ledning testa arbeten man kan göra med elevgrupper. Lumartslaboratoriet finns i Kemian tekniikka-huset (Kemistvägen 1B), och det var många av deltagarna som förtjust konstaterade att Otnäs metrostation är ju riktigt nära.

Några plock från deltagarnas feedback:

Vad var mest givande för dig under träffen?
”Diskussionerna!”
”Att få träffa ämneskolleger, men Lumarts-labbet var också intressant.”
”Aalto! Hade ingen aning de hade möjlighet ta emot elevgrupper!”

Vi planerar en ny träff till våren och därför tar vi gärna emot idéer och önskemål!

Resurspersoner

Anna Pomoell,  Jenni Vainio och Triin Gyllenberg