Språkvariationer i undervisningen

Jonas Enlund & Anna Åstrand

I dagens värld flyttar människor både fysiskt och digitalt runt och det syns även inom skolans väggar. I klassrummen finns personer med olika modersmål och dialekter, som båda räknas till språkvariationer. Det leder till utmaningar och möjligheter för läraren. Hurudant förhållningssätt har läraren till dessa språkvariationer?

Stödmaterial: Tänk på språkmiljön

Hela avhandlingen hittas här: http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2020050725602

 

3 svar på ”Språkvariationer i undervisningen”

  1. Ni fick tydligt fram det viktigaste från er avhandling i er video. Det hade varit roligt att höra er själva berätta lite mer ingående och ge konkreta exempel på situationer lärare berättat om i vilka de kommit i kontakt med språkvariationer i deras undervisning. Personligen upplevde jag att jag inte alltid hann läsa all text innan det bytte. Bakgrundsmusiken och färgerna samspelade bra i er video. Tyckte att ni hade en trevlig utformning och layout på stödmaterialet.

  2. Snygg presentation! Musiken och hela presentationen passade super tillsammans och det var riktigt intressant att se på. Jag tyckte dock att presentationen gick lite väl snabbt framåt, jag blev tvungen att pausa flera gånger för att hinna läsa vad som stod i punkterna. Intressant ämne ni valt, men jag hade gärna hört er berätta lite om er undersökning och vad ni kommit fram till. Er presentation väckte ett intresse att läsa avhandlingen och jag klickade faktiskt in mig på avhandlingen!

    Ert stödmaterial var helt fantastiskt. Lättläst, fin layout och överlag en bra helhet! Definitivt ett material jag skulle kunna använda mig av!

  3. Ni har skapat en informativ och trovärdig video som ger en inblick i olika språkvariationer. Musiken passade in i er presentation, men det skulle ha varit trevligt att höra er berätta för att lättare kunna följa med i texten och för att skapa liter variation. Nu kändes det som att det gick väldigt snabbt och genom att få lyssna samtidigt skulle det ha varit lättare att ta del av det ni kommit fram till. Ni har utformat ett inbjudande tilläggsmaterial som är informativt och lättläst. Bra jobbat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *